Jane1color
Jane2

Over Jane

Mijn naam is Jane van Hout (1988) en als gecertificeerd ESSENTRICS® Instructor (Level 4) geef ik Essentrics®, Essentrics® barre en Essentrics® release & restore op diverse locaties in Amsterdam. Ook ben ik medeverantwoordelijk voor de certificering van ESSENTRICS® Level 1 Instructors.

Hiernaast werk ik bij Eye bar-restaurant op kantoor en in de bediening, en bijwijlen schrijf ik teksten.

Een paar jaar geleden startte ik met ballet. Om m’n balletprestaties te verbeteren en iets soepeler de lessen door te komen besloot ik alleen nog fitness workouts te willen doen die een link met deze dansvorm hadden. Mijn onderzoek naar balletgerelateerde workouts bracht me in 2014 in contact met Essentrics. Ik volgde een les bij Danielle de Wildt, Master Trainer en head of ESSENTRICS Europe, en was direct enthousiast. Zo enthousiast dat ik deze training elke dag wel wilde doen. En zo geschiedde. Na een jaar veelvuldig lessen volgen, begon ik in 2015 met het certificeringsprogramma.

Ik heb verschillende live teacher trainingen gedaan bij onder andere ESSENTRICS Creator Miranda Esmonde-White en Master Trainers Danielle de Wildt, Gail Garceau en Amanda Cyr.

Ook genoot ik van ESSENTRICS fitness breaks in Engeland en op Ibiza, en was ik bij het eerste ESSENTRICS Symposium in Mexico.

Deze workout heeft mijn leven verrijkt; ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken, ik heb dierbare vrienden ontmoet en veel leuke mensen leren kennen, mijn heupklachten zijn minimaal, mijn houding is verbeterd, mijn lichaam is veranderd, ik zit vol energie, en ik heb ontzettend veel kennis opgedaan over de anatomie en werking van het menselijk lichaam.

Met een bachelor en master in de Nederlandse Taal, en journalistieke ambities en ervaringen in de tijdschriftenbranche, had ik nooit gedacht mijn roeping te vinden in een sportzaal waar ik, in plaats van te mogen schrijven, al bewegend op muziek mijn clientèle door de lessen heen praat.

KRACHT

LENGTE

SOUPLESSE

VRIJHEID